lauantai 21. huhtikuuta 2012

Ken koilliseen katsahtaa...



Olen vähän tutkiskellut joululahjaksi saamaani ”Feng shui. Tie harmoniseen asumiseen”-kirjaa. Siinä opastetaan mm. näin:
”Erityisesti stressiin ja kovaan kiireeseen taipuvaisten henkilöiden on syytä välttää katseen suuntaamista koilliseen ruokaa laittaessaan. Jo pienetkin virheet voivat aiheuttaa sen, että kokonaisnäkemys katoaa ja ruoat epäonnistuvat.”
En tiedä kumpi on typerämpää, tuo lause vai se, että toden totta nousen nojatuolista ja haen takkini taskusta minikokoisen Suunto-kompassini jota kuljetan aina mukanani ja menen sen kanssa keittiöön. Katson suunnat, palaan olohuoneeseen ja sanon miehelle, että nyt on piru merrassa. Meillä on sekä jääkaappi että liesi koillisessa ja että se on paha, paha asia ja tarkoittaa sitä, että joudun hapuilemaan raaka-aineita jääkaapista silmät suljettuina ja käsittelemään myös hellaa ja uunia niihin katsomatta ja minä olen muutenkin niin altis palovammoille ja mies kysyy, että mitä ihmettä sinä horiset ja minä otan ”Feng shui. Tie harmoniseen asumiseen”-kirjan käteeni ja heristän sitä miehen edessä  haudanvakavana ja mies sanoo, että TUON takia ei ainakaan muuteta yhtään mihinkään eikä me tietysti muutetakaan. Eilenkin oli niin kivaa.
Ilmahan oli niin kamala ettei tosikaan. Vettä satoi kuin aisaa, joka suunnasta, ja tuuli niin kovaa ja puuskaisesti ettei sateenvarjosta ollut mitään hyötyä ja niin sitä oli sitten vain antauduttava ja annettava sataa suoraan naamaan ja niskaan. Tajusin, että olen vuosikymmenet käyttänyt kauheasti energiaa siihen, ettei naamani vain kastuisi, mutta että sehän tuntuu itse asiassa ihanalta. Vain se on vähän hätkähdyttävää, kun iso pisara läsähtää suoraan silmämunaan. Meidän oli haettava loput myymättä jääneet tavarat Oivasta ja mikä parasta, saimme myydyistä tavaroista kertyneet rahat kouraamme minkä johdosta tunsimme olomme hetkellisesti rikkaiksi ja auvoisiksi ja sitten miehen pakettiautoileva ystävä vielä lupasi tulla hakemaan meidät Kalliosta vetolaukkuinemme ja pyörinemme ja vei meidät kotiinsa Arabianrantaan, ruokki meitä ihanalla katkarapusalaatilla ja jäätelöllä ja minä sain viiniäkin ja mies olutta ja lisäksi miehen ystävä antoi minulle riikinkukon sulan. Sitten kun oli aika lähteä kohti Punavuorta, miehen pakettiautoileva ja romuja rakastava ystävä kysyi, että onko meillä kova kiire, mutta eihän meillä ollut yhtään ja sitten hän kysyi, että tulemmeko mukaan kun hän katsastaa pari roskalavaa ja me siihen, että mikä ettei. Sitten ajoimme Ruskeasuolle ihan sen koulun viereen, missä miehen sisko opettaa ja siellä oli tosiaan pullisteleva roskalava, jota miehen ystävä alkoi ammattimaisin ottein tutkia. Me, noviisit, intoilimme kaikesta mitä näimme; keittiön kaappi, jossa oli lasiovet oli meistä tosi hieno ja yllytimme miehen ystävää ohiajavan ambulanssin sireenin tahdissa, että KYY-TIIN, KYY-TIIN, KYY-TIIN, KYY-TIIN...!  Mutta miehen ystävä sanoi, että ette voi olla tosissanne, että nämähän ovat jo aivan sateesta turvonneita ja aivan risoja ja kamalia lastulevyhökötysiä muutenkin.  Sitten hän komensi, että autoon siitä ja että kierrelläänpäs vielä vähän muuallakin. Ja koska meillä ei ole autoa, pakettiautokruisailu pitkin Helsingin hämäriä, sateen pieksemiä katuja oli meille tosi hauska ja erikoinen juttu. Kerroimme kaikki itsellemme tärkeitä anekdootteja, tyyliin ”tuosta paperikaupasta ostin tosi kivoja kortteja” ja ”tuolla asui Bubi-huuhkaja” ja "tuossa on Lallukan taiteilijatalo" ja sitten yritimme pinnistellä ja muistella keitä muita kuin Outi Heiskanen siellä asuu. Ja kun miehen ystävä vielä kommentoi mitä virheitä muut tekivät koko ajan liikenteessä, olimme vähän kuin siinä Poliisit-sarjassa (vaikka emme ehkä aivan ammattilaisen näköisinä minä riikinkukon sulka ja mies oluttölkki kourassaan).  Ja sateen täplittämien ikkunoiden takaa katuvaloissa kiiltävä Helsinki näytti niin kauniilta, että minä sanoin miehelle, että ehkä voimmekin jäädä tänne asumaan, mutta perunoita viljelemme silti. Mökillä. Ja hän sanoi, että jaaha, juu.

Blue Rodeo: Rain down on me:http://www.youtube.com/watch?v=b-wiNEWIvA0&feature=autoplay&list=ULqzuruoxIEjU&lf=mfu_in_order&playnext=4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti