torstai 18. lokakuuta 2012

Elämää sipsivuorella


Jatkan vähän teemasta, jota  olen sivunnut vain ohimennen aiemmissa kirjoituksissani: Kärppämatseista ja perunalastuista. Niillä on nimittäin kiinteä yhteys. Kun ostaa kaksi (jätti)pussia Estrellan sipsejä, saa niihin piilotetuilla koodeilla katsoa haluamansa jääkiekkomatsin Urho Web Tv:stä.  Saisi sen ilman sipsejäkin katsoa, mutta silloin se maksaisi kaksitoista euroa, joten mies on löytänyt aivan mahtavan keinon säästää, mutta ikävä kyllä sen seurauksena olemme hukkua perunalastuihin.  Niitä on joka paikassa: taikinakulhoissa, astiakaapissa, työnnettynä kaapin ja seinän väliin imurin taakse. Äsken sain (taas) yhden pussin päähäni kun tavoittelin kaapin ylähyllyltä kahvimukia.  Luojan kiitos kampanja päättyy lokakuun lopussa, mutta edun  voi käyttää vuoden loppuun mennessä, joten mies on alkanut hamstrata. Mittani on täyttymässä. Alamme olla kuin ne Lumikin seitsemän kääpiötä jotka lähtivät aina aamuisin pikku hakkuineen työhön kaivokseen ja kaivoivat pikku tunneleita vuoren sisään. Niin mekin joudumme tekemään sipsivuoremme kanssa. Jos me olisimme Lumikin kääpiöitä, minä olisin ”Närkästynyt” ja mies ”Hurahtanut”.
 
Perunalastut ovat kamala keksintö! Jokainen, joka tietää ravinnosta edes alkeet, ymmärtää ettei niitä voi syödä, niiden ”ravintoarvo” on niin totaalisen arseesta. Mutta Urho TV:n koodit on piilotettu pussien sisälle, joten ne saadakseen pussit on pakko avata ja jonnekin ne lastut on pantava ja teki niin tai näin  aina tulee morkkis.  Olemme herttaisen yksimielisiä siitä, että sipsit eivät ole meille kummallekaan hyväksi.  Jos söisimme kaikki sipsit, saisimme sydänkohtauksen ennen joulua.  Keksin, että mies voisi syöttää sipsejä opiskelijoille, mutta  kuuden pussin jälkeen havahduin siihen mitä olimme tekemässä: sydärinpelossamme syötämme sipsit nuorille, jotta HE saavat sydärin MEIDÄN puolestamme!? Stoppi moiselle kaksinaamaisuudelle. Sipsejä on pantu suoraan roskikseen (siitäkin tulee morkkis), sipsejä on yritetty syöttää vieraille (mutta aina kun niitä on saatavilla, syömme niitä itsekin vahingossa niin kuin minäkin eilen, vaikka tarkoituksenani on ollut ryhtyä syömään hiilihydraattitietoisesti) ja jos vieraat ovat miehen tavoin jääkiekkofaneja, heillä on omat sipsivuoret kotonaan valloitettavana. 
 
Ja sen säästönkin kanssa on vähän niin ja näin. Eilen kun yritin olla kiltti ja suostuin tuomaan kaksi pussia sipsejä (mikä on logistisestikin järkyttävän typerää, sillä pelkästään niistä täyttyy yksi kauppakassi) ja olutta miehen jääkiekkoiltaa varten (hän on syyslomalla ja ansainnut vähän ylimääräistä hauskuutta) tulin yhtäkkiä tietoiseksi siitä miltä minä näytän moisten ostosten kanssa ja lastasin hätäpäissäni kärryn täyteen kaikkea tuoretta ja kunniallista syötävää (ananaksen, tomaatteja, salaatteja, kurkkua, sipulia, fetajuustoa, mangopaloja) joka kassalla sanoisi puolestani; NÄMÄ ovat minulle, sipsit ja olut miehelle!
 Edu Kettunen: Matkalla San Franciscoon: http://www.youtube.com/watch?v=dld85h-aBQw

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti