keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Marsu lampaan vaatteissa



Tänään on vapaapäivä ja odotan kiihkeästi, josko posti toisi jo sen Tukholmanystävättären parjaaman ja lähettämän vaelluskirjan. Posti tulee vasta yhden jälkeen, joten aikani kuluksi  olen lajitellut ja hinnoitellut tavaraa kirpputorille, puhunut pikkusiskon kanssa puhelimessa (hän tulee ensi viikolla yökylään) ja etsiskellyt paperinpalaa, johon kirjoitin ylös isosiskon toivoman meikkivoiteen nimen ja sävyn. Kun se löytyy, lähden se taskussani päivän kuljeskeluosuudelle ja hankin paluumatkalla hänen tilaamansa tuotteet: jo mainitsemani  meikkivoiteen, sekä meikinpoistoainetta "jossa on ruiskukan kuva"  ja  meille kennollisen munia. Mutta ennen lähtöäni haluan jakaa pienen palan työelämästäni.
"Gimme all your lovin..."
Eilen koin töissä sellaisen yllättävän zen-hetken tilanteessa, joka oli noin äkkiseltään arvioituna kaikkea muuta kuin zen. Taustalla pauhasi radiosta  ZZ Topin ”Gimme all your lovin’”, sivusilmällä näin miten vaaleanpunainen ja musta Barbapapa-hahmo kieppuivat ympyrää asiakkaan kokeilemassa soittorasiassa, joka kilkkasi ZZ Topin väliin kappaletta ”Kun aika on”.
Kun aika on (Seija Simola):
Sitten soi puhelin ja langan päässä oli mies, joka ilmoitti että liikkeessämme on panda, joka tuijotti häntä kun hän hiljattain kävi liikkeessä. Nyt hän ei saanut pandaa mielestään ja halusi tietää mitä se maksaa ja eihän ”siitä tule allergiseksi” ja varmistaa, etten anna kenenkään muun ostaa sitä ennen kuin hän ehtii tulla hakemaan sen.
Asiakkaita tuijottava panda
Koko puhelun ajan minua tuijotti haastavasti pieni tyttö, joka puristi kädessään pehmomarsua ja heti kun laskin luurin, hän heristeli lelua minua kohti ja tiukkasi että onko tämä varmasti marsu ja kun vakuutin vilpittömästi, että marsu se on, pyöritteli lelua arvostelevasti käsissään ja mutisi epäileväisen oloisena, että ”näyttää ihan lampaalta”. Hetkeä aiemmin olin saanut toimia mallina 62cm potkupuvulle, jota isoäiti halusi minun pitelevän kasvojeni alla, sillä vauva oli kuulemma minun väriseni ja hän halusi varmistaa, että puvun väri korostaisi vauvan silmien ja tukan väriä.
Marsu lampaan vaatteissa
Ihan pienen hetken mielessäni vilahti, että jos olisin nyt jotenkin psyykkisesti hauraassa tilassa, saattaisi mieleeni putkahtaa ajatus, että olen lipsahtanut jonnekin Liisa Ihmemaassa-tyyppiseen rinnakkaistodellisuuteen, mutta kaikki tuntui täysin luonnolliselta ja koin iloa, että näennäisestä hulluudesta huolimatta tämä kaikki on itse asiassa ilahduttavan tervettä ja homma mahtavasti hanskassa!

ZZ Top: Gimme all your lovin' : https://www.youtube.com/watch?v=Ae829mFAGGE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti