perjantai 6. tammikuuta 2012

Asenteella uuteen vuoteen!


Luin Feng Shui-asiantuntija Tuula Kankaan kotisivuilta kiintoisia asioita, jotka koskevat kohta käsillä olevaa kiinalaista uutta vuotta. Jaan Tuulan viisaudet kanssanne, jotta tekin voitte varautua asianmukaisesti.
 Kiinalainen uusi vuosi vaihtuu 22.1.2012 ja vuoden ensimmäinen päivä on 23.1. Vuosi päättyy 9.2.2013.
Jos haluat uuden vuotesi sujuvan hyvin, kannattaa tehdä kaikki keskeneräiset työt, siivota koti hyvin ja maksaa kaikki erääntyvät laskut. Voit myös maksaa rahaa omalle tilillesi.
Kiinalaisen uuden vuoden ensimmäisenä päivänä; 23.1. ei kannata siivota, koska silloin eliminoidaan hyvä uusi chi. Pukeudu johonkin uuteen vaatteeseen. Tämä voi olla myös uusi alusvaate. Varusta jääkaappi täyteen ruokaa. Vaihda yhdeksän appelsiinia jonkun kanssa. Appelsiinin väri symboloi kultaa. Jos odotat vuodelta uutta romanssia, osta lounaan sektorille kevään kukkia; esim. tulppaani on hyvä Suomessa. Kuuntele omalle korvalle sopivaa musiikkia. Voit tehdä myös toivomuslistan siitä, mitä haluat omaa elämääsi tulevan vuonna 2012.

No, mitäpä muuta kuin tuumasta toimeen!  Aion raivata kaikki epämääräiset nurkkiin kertyneet röykkiöt, inventoida vaatevaraston, pestä lattiat, vaihtaa petivaatteet, imuroida, pyyhkiä pölyt jne., jne., jne.  Mutta voi tyrmistystä, kun huomaan taloyhtiön yrittävän rajoittaa toimintaani aivan uskomattoman typerin tuuletusaikasäännöin: ma, ke, pe siihen ja siihen aikaan saa tuulettaa mattoja, ti, to, la siihen ja siihen aikaan saa tuulettaa petivaatteita ja sunnuntaina saa istua kotona käsiensä päällä. Jos minua jokin tässä maailmassa ärsyttää, niin tuollainen typeryys. On AIVAN PAKKO rikkoa sääntöjä edes vähäsen. Ei muuta kuin kaikki pehmeä sisustusmateriaali parvekkeelle (ne ovat siellä NYT, katsotaan mitä tapahtuu.....!). Sitten vaatteiden kimppuun. Mies seuraa syrjäsilmin toimiani (kaiketi vahtii, ettei yksikään hänen vaatekappaleistaan päädy kirpputorikassiin. Ei huolta. Yksikään hänen vaatteistaan ei kelpaisi kirpputorille. Sen sijaan pari t-paitaa päätyy räteiksi...) Joskus aika ja mieliala ovat todella otolliset raivaamiselle. Silloin kannattaa antaa palaa. Mutta raivatessa kannattaa kuunnella sydäntään. Laitan paljon periaatteessa nättejä ja siistejä vaatteita kirpputoripinoon, sillä jostain syystä niitä ei vain tule pidettyä ja kun sen tekee itselleen selväksi, luopuminen on lasten leikkiä. Kun mies  näkee minun ottavan masentavan savenvärisen ja muodottoman hmmmm, mekon...? Ei,....tunikan? Öh, no vaatekappaleen ja viikkaavan sen hellin käsin takaisin laatikkoon, hän (paraskin puhuja!) kysyy, että aiotko todella säästää tuon, ja sitten hänellä on vielä otsaa jatkaa, että eikö se näytä vähän semmoiselta.....halpahallirytkyltä? Ja siltähän se juuri näyttää. Mutta olen oppinut, että ei kannata ostaa stringejä....Ei, SEN minä opin jo vuosia, vuosia sitten, mutta nyttemmin olen oppinut, että on olemassa vaatteita, jotka käyvät aina takuuvarmasti yhteen tietyn asenteen kanssa, ja mitä enemmän ikää tulee, sitä useammin asenteeni tuntuu olevan "I don’t give a shit! " Ja muodoton halpahalliriepuni ilmentää sitä mitä parhaiten. Mutta 22.1. varon visusti sonnustautumasta em. rytkyyn tai asenteeseen. Sen sijaan aion valita ylleni superkivat vaatteet ja jotain uutta ja olla liikkeellä yltiöpositiivisella asenteella ja mielin kielin ja rähmälläni mahtavan lohikäärmeen edessä. Tässä asiassa en halua riskeerata olemalla uhmakas. Sitä paitsi lohikäärmeen kosto on paljon pelottavampi kuin taloyhtiön nuhteet siitä, että on tuulettanut samana päivänä sekä mattoa että täkkiä. Kiinalainen uusi vuosi täytyy muistaa merkitä allakkaan, 22. on nimittäin sunnuntai, ja jos ei ole tarkkana voi koko taianomainen päivä hujahtaa pyjamassa ja villasuksissa ja sitä miten se heijastuisi tulevaan vuoteen ei uskalla edes ajatella. Mutta kenen kanssa vaihdan ne yhdeksän appelsiinia?! Miehen?
Kuluvista vuosista puheen ollen silmiini osui tänään kaksi juttua joissa vanhat parrat Stephen Hawking ja Matti-Esko Hytönen päästelivät suustaan virkistäviä lausahduksia. 68-vuotias Matti-Esko esitteli tohkeissaan treenattua kroppaansa ja sanoi luidensa päältä löytyvän ”pelkkää sisäfilettä” ja minä tulin aivan kateelliseksi (en siksi että haluasin näyttää Matti-Eskolta, vaan siksi että hän se jaksaa ja jaksaa ja jaksaa hikoilla siellä salilla. Itse asiassa tulin melkein niin kateelliseksi että päätin lähes itsekin ruveta treenaamaan ja kyllä minä miltei lähes varmaan ihan lähiaikoina rupeankin. Ehkä. Stephen Hawking puolestaan täyttää sunnuntaina 70 vuotta ja sen kunniaksi hänestä tehtiin haastattelu tiedelehteen. Haastattelija kehui hänen aikaansaannoksiaan kosmologian saralla ja kysyi sitten, että herra Hawking, mikä mahtaa olla se asia, joka teitä kaikkein eniten  universumissa kiehtoo tai askarruttaa, johon Hawking, se pikku peijakas, vastasi että NAISET.
 Helen Reddy: I am woman, hear me roar:http://www.youtube.com/watch?v=MGMESM8JKOg

2 kommenttia:

  1. Kuinka oivallista tietoa Lohikäärmeen vuodesta täältä löysinkään. Olen ystäväni Fredrikan kanssa aloittamassa Lohikäärmenainen-kampanjan ja olisihan toki perin ikävää, jos juuri 22.-23.1. lepsuilisimme ja pukeutuisimme niihin iänikuisiin kotiverkkareihin.

    VastaaPoista
  2. Hyvä hyvä! Lohikäärmenaisten toki tulee sonnustautua arvoisellaan tavalla...

    VastaaPoista