maanantai 3. syyskuuta 2012

Tyylikäs Pegasos



Blogini täyttää tänään vuoden. 139 tekstiä ja  suunnilleen yhtä monta kuvaa. 10023 klikkausta (etupäässä sukulaisten). Kiitos kaikille sivuilla vierailleille! Vuosi on eräänlainen virstanpylväs, joka pistää miettimään mitä kaikkea tänne on tullut vuodatettua (satunnaisia kohtaamisia erilaisten eläinten kanssa, flunssaa, pienimuotoisia matkoja, syömistä, juomista, juhlimista, paastoamista, lapsuusmuistoja, luettuja kirjoja, katsottuja filmejä, koluttuja kirpputoreja, jonkin verran kokkausta, puutarhajuttuja) ja missä hengessä ja millainen blogi tämä oikeastaan on ja pitäisikö tämän profiloitua selkeämmin ja keskittyä johonkin teemaan sen sijaan, että pohdiskelee sellaisia, kuin että onko se kissanruokamainoksen supernotkeasti pöydällä iltapuvussaan tanssiva nainen oikeasti Eva Longoria, kuten mainos antaa ymmärtää, vai tanssiiko siinä joku toinen ja sitten vain näytetään Evan naamaa? Pitäisikö ottaa enemmän kantaa yhteiskunnallisiin epäkohtiin, järkyttäviin uutisiin todella pahoista asoista, Itämeren tilaan ja eurokriisiin?
 
Astrologisesti tarkasteltuna blogini on länsimaisessa horoskoopissa neitsyt, sinnikäs ja yksityiskohtiin takertuva puurtaja. Ehkä jopa vähän niuho! Kiinalaisen horoskoopin mukaan tämä on turvallisuushakuinen kissa. Mutta japanilaisessa  Chara Navi- horoskoopissa tämä onkin Tyylikäs Pegasos! Tyylikäs Pegasos vihaa epäoikeudenmukaisuutta, liikuttuu helposti, on vähän kömpelö (mutta viehättävällä tavalla), on jääräpäinen mielipiteissään, tavoittelee ihanteitaan innokkaasti, mutta toisaalta ei ole erityisen kestävä . Saattaa muuttaa asenteitaan nopeastikin  ja  vaikeuksien ilmaantuessa heittäytyy epätoivoiseksi. Bingo! Jos olisin tiennyt tämän blogia perustaessani, olisin ilman muuta antanut blogini nimeksi Tyylikäs Pegasos. Jos mietit perustavasi blogin tänään, se olisi japanilaisessa horoskoopissa "Huolehtivainen Pantteri". Ja löytyyhän sieltä vaikka mitä kivoja, kuten vaikkapa "Toimelias Koala", "Rakastettava Susi" ja "Mahdollisuuksien Tanuki". Mutta tänään on Tyylikkään Pegasoksen päivä.
 
En kyllä aio jatkossakaan profiloitua.  Ajatus tuntuu uskomattoman vieraalta. Ja mihin  teemaan blogini keskittyisi? Kirjallisuusblogi? Ei ikinä, kirjat ovat sielun ravintoa eikä niiden liiallisesta ruotimisesta seuraa muuta kuin tympääntyminen koko kirjallisuuteen. Sitä paitsi luen niin liukuhihnalta, että kun olen saanut yhden päätökseen ja olisi viiltävän analyysin paikka, olen jo seuraavan kimpussa ja entiset ja meneillään olevat vyyhtiytyvät keskenään. Urheilublogi? No juu, NYT, mutta saattaisi tulla tiensä päähän jo alle kuukaudessa. Ruokablogi? Ei helkkarissa. Muotiblogi? Millä lihaksilla? Parisuhdeblogi? Sallikaa meidän nauraa! Juu ei, jatkan entiseen  malliin sen minkä jatkan. Pakottamatta. Sillä olisihan todella mautonta piiskata Tyylikästä Pegasosta. Ja kokonainen vuosi on jo sentään aika pitkä aika!
 
Tanti auguri: http://www.youtube.com/watch?v=TkuVgey_EVE

4 kommenttia:

  1. Onnea yksivuotiaalle! Minusta tämä on hyvän mielen blogi.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Minäkin seuraan sinun blogiasi kuin haukka, vaikken koskaan osaakaan kommentoida mitään. Olen aivan kateellinen kanoistasi ja tiluksistasi!

    VastaaPoista
  3. Minustakin kirjoituksesi ovat ehdottomia päivän piristyksiä - viiltäviä analyysejä kissanruokamainoksista on AINA ilo lukea!!! :D

    Ei missään nimessä tarvitse edes miettiä profiloitumista! Vaikka ymmärrän toki hyvin, että tietyin väliajoin blogi-identiteettikriisi (mikä sana) pukkaa päälle itse kullakin.

    VastaaPoista
  4. Kiitos, pidän tätä Wirallisena lupana jatkaa entiseen sekavaan malliin.. Huomasin, että sinä olit antanut blogillesi uuden huippuraikkaan ulkoasun, very nice indeed!

    VastaaPoista