sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Rotia garderobiin

Olen taas roudannut tavaraa kirpputorille, jossa minulla on pöytä varattuna kahden viikon ajan. Minulla on vaatevarastoa koskeva missio: haluan, että se koostuu ainoastaan lempivaatteistani, eikä mukana ole yhtään ”hyvää” vaatetta, jota en mieluusti vedä päälleni koska vain. Tätä ohjenuoraa pidän kristallinkirkkaana mielessäni, sillä samalla kun vien tavaraa omalle pöydälleni (eilenkin rankkasateessa) tulen myös vilkaisseeksi muiden pöydät ja siellähän on tunnetusti tyrkyllä vaikka mitä.  Onneksi tavaran roudaaminen myyntiin on sen verran työlästä, että se pistää väkisinkin miettimään, että mistä tämä kaikki on tullut ja ennen kaikkea MIKSI, kun en näköjään tätä(kään) mihinkään tarvitse enkä ikinä käytä. On tärkeää oppia ja hyväksyä millaisia vaatteita käyttää ja sisäistää se äärimmäisen tärkeä ero, mikä omassa pukeutumisessa  on totta ja mikä pelkkää toiveajattelua. Toiveajattelua  on esimerkiksi  se, että ikävien kotitöiden tekeminen olisi jotenkin kevyempää, jos niitä varten sonnustautuisi vitsinä hankkimiinsa arjen yläpuolelle kohottaviin kullanvärisiin vaatteisiin.  Fakta on, että niihin ei sonnustaudu KOSKAAN, joten  ensinnäkin: nyt on korkea aika lopettaa kullanväristen vaatteiden ostaminen, kiikuttaa tähän mennessä hankitut kultavaatteet kirpputorille ja toivoa kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että joku huolisi ne.
 
Toisekseen, minun ei kannata hankkia yhtä ainutta kauluspaitaa, koska en ikinä käytä paitaa, jossa on kaulukset.  Vaikka se olisi kuinka ihanaa materiaalia tai mitä hienostomerkkiä tahansa. En, vaikka sen rintapieleen olisi kirjailtu pikkuinen Mikki Hiiri. Kolmanneksi, on aika lakata himoitsemasta ja ostelemasta muhkeita, paksuja villapaitoja tai villatakkeja tai villahuiveja. Ne ovat ihania! Mutta vain henkarissa. En käytä niitä, koska niissä tulee kuuma ja inhoan sitä,  että minulla on kuuma.  Neljänneksi: on turhaa ostaa kenkiä, jotka ovat yhtään huonot jalassa. Tai korkeat. Viidenneksi: jos vaate on liian pieni, sitä ei voi käyttää vaikka se olisi kuinka ihana, koska se ei mahdu päälle. Kuudenneksi: vaikka ruskea väri sopii minulle ihan hyvin, ei ruskeita vaatteita enää kannata ostaa ja entisistäkin pitää pyrkiä eroon mitä pikimmiten, sillä ruskeista vaatteista tulee nykyään jostain syystä ikävä fiilis.
 
Seitsemänneksi: yöpaitoja, edes pehmeimpiä ja ylellisimpiä ja kauneimpia, ei kannata ostaa, sillä käytän vain ja ainoastaan pyjamaa.  Kahdeksanneksi: vaikka vaatteessa olisi mitä suloisimpia pikkuruisia kuvioita, kissanpentuja, ruusuja, kaloja, lausahduksia ym. ym. ym. se kannattaa jättää kauppaan, sillä näköjään suosin lähinnä  yksivärisiä vaatteita (poikkeuksena aamutakki,jonka hupun meritähdet ja simpukat ovat ok).  Yhdeksänneksi: minun kannattaa lakata hypistelemästä ja varsinkin ostamasta mokkavaatteita, sillä ne jäävät järkiään käyttämättä, olivat sitten housuja, takkeja tai hameita. Tänäänkin pitelin jo kädessäni paria turkooseja mokkashortseja. Luojan kiitos älysin jättää ne ostamatta. Mutta se, mitä kannattaa tehdä, on hankkia itselleen mukavat housut. Hinnalla millä hyvänsä.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti