keskiviikko 12. syyskuuta 2012

PIKKUSISKON KIRJA!!!


Huomio, huomio! Seuraa tärkeä tiedonanto: Pikkusiskon kirja "Lokkisaaren säpinät" on valmis ja tulossa ihan kohta kauppoihin! Se on oikeasti tosi hauska, joten älkää siitä piitatko, että  varsinaisena kohderyhmänä ovat noin 8-10 -vuotiaat pojat; kirja sopii kaikille ja sen pitäisi ehdottomasti löytyä joka ikisen kuusen alta paketista tulevana jouluna. Koska se on niin hyvä!  Ja koska se on pikkusiskoni kirjoittama. Mutta erityisesti juuri siksi, että se on niin viihdyttävä, eikä ollenkaan ärsyttävä, toisin kuin vaikka Viisikot, joihin kirjaa takakannessa verrataan.  Juonesta voin paljastaa sen verran, että siinä kaverukset Juho ja Isto lähtevät kesäleirille ja tapahtumien tiimellyksen keskiössä on huussi. Juupajokikin tulee mainituksi, mikä aina nostaa tuotoksen kuin tuotoksen arvoa.
 
Kirjailijasta itsestään voisin tietysti paljastaa vaikka mitä, mutta pysytään nyt edes joten kuten aiheessa. Sivusta seuranneena voin kertoa, että vaikka kirjan teksti on äärimmäisen sujuvaa ja etenee helpon oloisesti, on sen kanssa tehty uskomattoman lujasti ja pitkään töitä (tai oikeammin: teksti on sujuvaa ja etenee helpon oloisesti koska sen kimpussa on huhkittu pitkään ja hartaasti). On tehty muutoksia muutoksen perään ja kirjoitettu koko teksti varmaan viiteen kertaan ja oltu vuoroon toiveikkaita, vuoroon lohduttomia ja koko jupakka on vienyt kaikkinensa niin kauan aikaa, että kun tuli todellisten palkintojen aika, kuten itse julkaisupäätös tai  se, kun pikkusisko pääsi neuvottelemaan kirjansa kuvituksesta Wsoylle, hän oli huomattavasti enemmän tohkeissaan siitä, että oli nähnyt Forumin Mäkkärin vessassa Kiinteistö-Kaisan (!),  kuin kirjastaan. Ja vasta viime kesänä hänelle tuli yhtäkkiä mieleen, että jokuhan voi joskus jopa lukea kirjan!
 
Ainakin lukukappaleessa kirjan sisäkannessa on pikkusiskon tyttären ottama kiva kuva pikkusiskosta. Mutta nyt hänestä oli määrä ottaa myös virallinen kirjailijakuva.  Vaan voi epäonnea: pikkusiskon naamaan oli juuri kuvauksen alla ilmestynyt finni!  Hän ei malttanut pitää siitä näppejään erossa, vaan nykersi sen kimpussa koko pitkän puhelinkeskustelumme ajan vaikka minä huusin ja uhkailin, että tuolla menolla häneltä tulehtuu koko naama! Lopulta laadimme finnille monivaiheisen hoitosuunnitelman johon kuului mm. saunaa, hammastahnaa ja kasvovettä, mutta sitten tajusimme, ettei hätä olekaan tämän näköinen: finninhän voi aina Photoshopata pois!

Ja mitä nyt on pieni näppy kokonaisen julkaistun kirjan rinnalla. Onnittelut ja hatunnosto pikkusiskolle ja muut mars mars kirjaostoksille!

Bette Midler ja Dolly Parton: Islands in the stream: http://www.youtube.com/watch?v=wg7QDflpQbc

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti