maanantai 24. syyskuuta 2012

Töps töps, löps löps

 
Pikkusisko oli yökylässä viime viikolla. Esittelin hänelle tohkeissani, että tästä ja tästä minä olen juossut ja viittilöin käsilläni suurieleisesti ja pikkusisko otti oikein kuvan kohdasta mistä  olin juossut pari tuntia aiemmin ja sitten halusin näyttää hänelle talon, joka aina saa minut todella uteliaaksi ja kurkistelimme muurin yli ja keksimme kaikkia jänniä ihmisiä ja tarinoita (á la komisario Palmu tai Sherlock Holmes) joita taloon mahdollisesti liittyy.

Sitten menimme Caruselliin kahville ja pikkusisko kertoi  miten oli mennyt möläyttämään kotona, että "nyt täällä kyllä haisee ihan kauhea teinihiki ", mistä syytöksen kohteeksi joutunut tytär oli oikeutetusti ottanut nokkiinsa, mutta jo seuraavana päivänä hän oli  kostanut sanomalla, että "hyi olkoon, nyt täällä kyllä haisee ihan kauhea keski-ikäisen hengitys" ja naureskelimme jutulle ja juttelimme kirjoittamisesta ja muusta ja sitten kysyin pikkusiskolta, että paljonko  hän jaksaa juosta ja hän ilmoitti iloisen huolettomasti, että hänen kotilenkkinsä on kuusi kilometriä pitkä ja että hyvänä päivänä hän jaksaa juosta sen ja huonona ei. Saasta! Se on joka tapauksessa enemmän kuin minä. Eikä hän edes harrasta juoksemista, vaan käy mieluummin salilla.
 
Kuvittelin musiikin tekevän harjoitteluuni ratkaisevan eron, ja kyllähän se paljon mukavampaa on juosta musiikin tahtiin, mutta siinä piilee se vaara, että ryhtyy tosiaankin juoksemaan musiikin tahdissa ja tulee vahingossa juosseeksi lujempaa kuin kunto antaisi myöten eikä jaksakaan juosta yhtä montaa minuuttia kuin aiemmin ja sitten pasmat menevät aivan sekaisin eikä tiedä onko tullut paremmaksi  (nopeammaksi) vai huonommaksi (kestävyydeltään). Hansonien ”Minute without youn” tahdissa viiletin niin lujaa (tämä pitää nyt ymmärtää suhteessa OMAAN normivauhtiini), että suupieliini ilmestyi oikeasti vähän vaahtoa.  Yllättäen Abban ”The Winner Takes It All” sopiikin mainiosti hölköttelyn taustalle. Näin ikään: Agnetha: the winner takes it all (minä: löps löps löps löps), Agnetha: the loser standing small (minä: töps töps töps töps), Agnetha: beside the victory (minä: löps löps löps löps) Agnetha: that’s her destiny! (minä: töps töps töps töps) ja niin edelleen ja niin edelleen.  Voi miten haaveilenkaan ajasta, jolloin jaksaisin juosta kymmenen kilometriä tunnissa niin kuin Martina Haag ja kaikki muut! Tai edes sen viisi. Saisi hyvän treenin suhteellisen lyhyessä ajassa ja väkisinkin siinä vaiheessa olisin jo aika hyvässä kunnossa enkä läheskään näin paksu. Mutta pikku hiljaa, askel askeleelta...
Olen myös ruvennut vähän hätäilemään treenivaatteiden suhteen ja alkanut vakoilla, mitä muilla on päällään. Yllättävän vähän! Monet juoksevat edelleen topissa  tai t-paidassa ja shortseissa, mutta he ovatkin niitä, jotka juoksevat koko matkan kotiovelta kotiovelle vaihtamatta välillä kävelyksi tai  pysähtymättä välillä kiristelemään poninhäntäänsä tai näpelöimään iPodiaan tai solmimaan tossunnauhojaaan (vaikka viimeksi mainittua ei nykyään juurikaan tapahdu. Olen viimein, keski-iässä, oppinut solmimaan tossuni kunnolla). Mutta pakko muidenkin  on kohta lisätä vaatteita. Kyllähän ihmiset juoksevat talvipakkasillakin. Mutta tuskin sentään toppapuvuissa? Toistaiseksi pärjään kyllä oikein hyvin entisilläni, varsinkaan kun en ole vielä NIIN koukussa, että lähtisin ehdoin tahdoin sateeseen juoksemaan. Silloin ja joskus muulloinkin kaivan esiin vanhan kunnon kuntopyörän ja poljen menemään luurit korvilla ja katson joko niitä Täydellisiä Naisia italiaksi (vielä on monta osaa jäljellä) tai jotain YleAreenasta.  Tänään poljin lempiohjelmani Eduskunnan kyselytunnillisen verran!
 
 
The Pipkins: Gimme dat ding:http://www.youtube.com/watch?v=YEEy615Jzg4&feature=related

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti