tiistai 10. syyskuuta 2013

Mauttomuuden lumo


 
Johtuneeko tuosta opetushommasta ja sen edellyttämästä hetkellisen asiallisuuden vaatimuksesta (tai ainakin sen teeskentelystä) vai saattohoitotyöstä ja sen kautta tulleesta ymmärryksestä että kaikki teeskentely ja pönötys on loppupeleissä turhaa , vai olenko tulossa seniiliksi, vaikka olenkin edelleen näin lapsellinen (ehkä minusta onkin kehkeytymässä teenile, seniili teini-ikäinen niin kuin ihanaa Helena Bergströmiä solvattiin siinä Heart Break- hotel elokuvassa?),  mutta minua vetää aivan vastustamattomasti puoleensa kaikki mauton. Katsokaa nyt millaisen peiton menin äsken ostamaan. Olenko muuttumassa Juupajoen mummuksi vai mitä tämä on? Ja UFFissa vietin riemukkaan tovin hypistellen ja mallaillen peilin edessä kaikkein mauttomimpia ja ylilyövimpiä ja polyestrisimpiä mekkoja joissa oli joko tylliä helmassa tai  tekokuiturusetti keskellä mahaa (parhaassa tapauksessa sekä että) ja ne kutsuivat minua aivan vastustamattomasti  puoleensa ja ajattelin jo että ostan yhden  ja sonnustaudun siihen hauskaksi yllätykseksi  kun mies tulee iltaopetuksesta ja huomenna menen pokkana se päällä lelukauppaan.

No, en ostanut mekkoja, (vielä!), mutta selittelemistä riittää tuossa peitossakin. Keksin  sille kyllä jo käyttöä ja sitä kautta hienon oikeutuksen olemassaoloon: jonain kuulaana syksyisenä viikonloppuna käärin sen rullalle ja kaappaan toiseen kainaloon pomolta juhannuksen kunniaksi saamani samppanjapullon ja vien miehen ylelliselle piknikille (tai ’bignigille’ kuten miehen siskon pojan tytär sanoo, mikä sekin jaksaa naurattaa joka kerta). Se tulee hehkumaan upeasti keltaisten lehtien seassa tai vastaavasti harmaalla rantakalliolla.
Muutkin asiat tuntuvat nyt naurattavan kovasti. Esimerkiksi joka kerta tietokonetta avatessa se, että miehen siskon poika on asettanut Spotify-käyttäjänimeksemme ”Esko Kakkala”. Tai se kun hienoja itämaisia hoitoja tarjoava tyylikäs salonki mainostaa tekevänsä myös ”kuupausta”. 
 
Lohduttaudun sillä, että muutkin ovat ihan yhtä lapsellisia. Esimerkiksi entinen pomoni riskisijoitusyhtiöstä, joka joutui pakenemaan tärkeästä  palaverista huoneeseeni nauramaan, kun ulkomainen asiakas äänsi sanan ”important” koko ajan ”impotent”.

Bee Gees: I started a joke: http://www.youtube.com/watch?v=RGShZ2TCTUg

2 kommenttia:

  1. Kyllä tuo sun täkki ei ole kyllä yhtään mauton, vaan tosi HOT! Tai sitten mä olen mauton ja luulen vaan olevani HOT-bongari.

    VastaaPoista
  2. Jeee, kiitos Mirka! Se onkin siis HOT. Meillä on vaan niin pienet tilat, että noin HOT peitto vaikuttaa äkkiä vähän turhan psykedeeliseltä...Siksi se pääseekin ULOS.

    VastaaPoista