torstai 21. helmikuuta 2013

Voiko Consseissa hoitaa?



Pikkusisko soittaa: YleAreena on näköjään ok?
Minä: Mmmm.... joo, harkitusti ja perustellusti (vaikka olinkin juuri katsonut kaksi jaksoa Vikatikkia putkeen).
Pikkusisko: Kato ”Naapurit”! Mä nauroin ihan k*set housuissa!

Sitten pikkusisko kertoo ummet ja lammet siitä mitä ”Naapureissa” tapahtuu, ilmeisesti jotain maahanmuuttajien ja kantasuomalaisten välistä kanssakäymistä.  Eikä takuulla yhtä sympaattinen kuin ”Toisenlaiset frendit”, jonka senkin pikkusisko tuputti ohjelmalistalleni väkisin, mistä olenkin tyytyväinen. Pikkusiskolla ja minulla on monessa yhteneväinen maku, mutta ei läheskään identtinen. Minä en esimerkiksi ymmärrä ollenkaan sitä miksi Markus Kajo on pikkusiskosta niin ratkiriemukas, että häntä jaksaa lukea ja katsoa uudestaan ja uudestaan. Toinen pikkusiskon suursuosikki on Tuomas Kyrö ja erityisesti hänen Mielensäpahoittajansa.
 
En aio katsoa ”Naapureita”. Minulla on Ongelma, joka vaatii pikaista ratkaisua. Se koskee vapaaehtoistyön käytännön puolta. Koulutus alkaa olla loppusuoralla ja kohta pääsemme osastolle töihin. Siellä pitää tietysti olla sisäkengät. Joku teistä saattaa muistaa, että suhteeni terveyskenkiin ei ole aivan ongelmaton (ks. ”What’s on Birkenstock!”). Kukaan ei ole sanonut millaiset sisäkengät eikä kukaan muu tunnu olevan asiasta mitenkään otettu. Minä en halua terveyskenkiä. Mutta en kehtaa sanoa sitä ääneen koulutuksessa, jossa ollaan, hyvänen aika sentään, tekemisissä aivan eri kokoluokan asioiden kanssa enkä halua vaikuttaa pinnalliselta enkä typerältä (mitä en olekaan: en vain pidä terveyskengistä).

Luulin jo ratkaisseeni ongelman. Olin päättänyt antaa itselleni uuden parin Converseja vapaaehtoiskoulutuspalkkioksi (pieni poikkeama ostoboikottiin, joka on muuten pitänyt oikein hyvin!). Niissä minä liikkuisin mukavasti ja joustavasti ilman turhaa kopinaa (ja identiteettikriisiä, joka terveyskenkien kylkiäisenä vääjäämättä tulisi). Mutta nyt tajuntaani tuli häiritsevä ajatus. Voisiko joku potilas tai omainen pitää tennareita epäkunnioittavina ja pahoittaa niistä mielensä? Vaikka pari olisi uutuuttaan hohtava, matalavartinen ja valkoinen? Enkä kehtaa tätäkään kysymystä esittää ääneen, sillä se antaa vaikutuksen, että teen itsestäni ehkä hivenen LIIAN SUUREN NUMERON,  koska potilailla ja omaisilla on taatusti aivan muut asiat mielessä kuin jonkun vapaaehtoisen jalkineet. Mutta toisaalta, ihmisten mieleen saattaa jäädä hyvinkin pieniä asioita ja viimeinen mitä haluaisin tehdä olisi aiheuttaa hitustakaan lisää kärsimystä epäkunnioittavaksi tulkitulla kenkävalinnalla. Missä on se taho, joka neuvoo näissä asioissa? Mieluusti anonyymisti...

Ja on minulla yksi toinenkin kysymys. Jos ostan marketista pussillisen Lapin puikulaperunoita, nakkaan ne välieteiseen ja "unohdan" ne sinne muutamaksi viikoksi, alkavatko perunat itää niin, että voin käyttää niitä mökillä siemenperunoina ja voin nostaa satoa, Hämeen puikulaperunoita, loppukesästä?
Mika:My Interpretation: http://www.youtube.com/watch?v=ddN7-YWQ1Jw

 



 
 

3 kommenttia:

  1. Kengistä en tiedä, luulis nyt, että perusvalkoiset Converset käy (eikö joillain näy Crocksejakin olevan).

    Perunasta tiedän sen verran, että minä unohtelin perunoita pusseihinsa ja istuttelin niitä sitten pienelle palstamaalleni. Aina tuli hyvät uudet perunat. Kai nuo puikulat toimii ihan samoin =) Älä vaan vielä jätä eteiseen, istutusaikaan on vielä hetki ;-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Birgitta kun muistutit Crockseista! Nehän loukkaavat pelkällä olemassaolollaan koko ihmiskuntaa :)! Juu, täytyy malttaa vielä siemenperunoiden unohtamisen kanssa, mädistä puikuloista tuskin tulee kelvollisia jälkeläisiä...

    VastaaPoista
  3. Käypä katsomassa EA- kaupan (Kukontorilla) ihania värillisisäkin kenkiä.. Ovat kaukana terveyskengistä. Ja turvallisuus ennen kaikkea- toki Conversetkin ovat.Mutta esim työharjoittelussa noissa hommissa pitää olla tietynlaiset kengät ihan vaan tapaturma/vakuutus ajatuksella :)
    Antoisaa uutta uraa :)

    VastaaPoista