lauantai 22. joulukuuta 2012

Hyviä hetkiä

 
 
Terveisiä taas Tukholmasta.  Siellä oli lumista ja jouluista, ihan kuin täälläkin. Vietimme mukavan, leppoisan päivän yhdessä. Tuntui hyvältä viettää aikaa rakkaiden ystävien kanssa kiireettömästi ja viihtymisemme välittyi muillekin.  Istuimme levähtämään södermalmilaiseen hämärään pubiin lumisina ja punaposkisina ja jaoimme pullon cavaa neljään pekkaan. Tarjoilija ihasteli mukavaa joulunvieton aloitteluamme ja kyseli, josko joku meistä olisi halukas vaihtamaan paikkaa hänen kanssaan edes hetkeksi, mutta meistä se olisi ollut kehno diili. Pubista lähdimme hilpeänä letkana Gamla Staniin, jossa tapasimme Tukholmanystävättäreni ja sain viimein esitellyiksi nämä tärkeät ihmiseni toisilleen ja joimme ihanat makeat ja mausteiset viiniglögit Suurtorin laidalla tunnelmallisessa kahvilassa ja vaihdoimme Tukholmanystävättären kanssa joululahjat . Saimme painavan tyylikkään litteän paketin NK:n paperissa ja nyörissä. Ei helise. Kirja? No, aattona selviää. Aiomme malttaa avaamisen kanssa sinne saakka. Tuolla se nyt odottaa kuusen alla...
 
 
Kotimatkalla laivassa vaihdoimme joululahjat ystäväpariskunnan kanssa emmekä malttaneet jättää avaamisia jouluun, vaan revimme paketit heti auki ja riemuitsimme niistä hihkuen ja käsiämme läiskytellen (sain Iiris-lehden vuosikerran ja mies vinon pinon Korkeajännityksiä ja Tex Willereitä ja tyrmistyksekseen myös yhden ”Siivet”-sarjan, jota hän kuulemma oikein inhoaa, ja on kuulemma AINA inhonnut, kuten ystävän olisi kuulemma pitänyt vallan hyvin tietää, mutta ei toisaalta suostunut antamaan sitä takaisinkaan, ahne porsas!) ja söimme itsemme tärviölle ja teimme vielä välttämättömyyshankintoja joulua varten (suklaata ja mustikkaglögiä) ja nukuimme kaikki niin myöhään, ettemme ehtineet laivassa aamiaiselle, joten tulimme meille juomaan kahvia ja syömään juustoleipää ja me naiset lähdimme vielä viettämään päivää kaupungille ja teimme hyviä löytäjä Fidasta ja Stockmannin jouluosastolta, jossa kaikki koristeet olivat ilahduttavasti -50%.

 
Lopuksi menimme vielä Kitty’s pubiin juomaan Rottasiiderit (koska se oli ainoa paikka jossa oli tarpeeksi hämärää, että kehtasin ottaa pipon päästäni ja paljastaa ennätyslitistyneen dagen efter ”kampaukseni”). On ihanaa istua jossain ja tarkkailla rauhassa miten ihmiset tekevät jouluhankintojaan ja kuljettelevat salaperäisen näköisiä nyssyköitä mukanaan ja näyttävät joko iloisilta tai stressaantuneilta tai kuka miltäkin ja voi ajatella, että meillä kaikilla on kohta joulu ja se tulee, vaikka emme tekisi yhtään mitään.
 

Sitten tulin kotiin ja makasin selälläni ja kuuntelin äänikirjana Paulo Coelhon ”Alkemistia”, jonka ostin Fidasta 3,5 eurolla kun ajattelin, että tuohan on vaikka kuinka suosittu, kai sen nyt jonkinmoinen on oltava (en ole lukenut yhtään Coelhon kirjaa enkä vieläkään ole ihan vakuuttunut, mutta toisaalta nyt on menossa vasta ensimmäinen levy) ja ihastelin kaunista kuustamme joka sai tänään koristeikseen tarjoushintaisia sampanjanvärisiä höyhenpyrstöisiä lintuja ja hienon koristeen nimeltään ”Paksu rouva” . Joulun sopii tulla koska vain. Olen valmis!

 
 Queen: Thank God it's Christmas: http://www.youtube.com/watch?v=5r8bZCXdVNA
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti