sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Tyhjässä talossa?




Olimme auttamassa miehen romua keräävää ja kaupustelevaa ystävää myyntiin menevän talon tyhjentämisessä. Talossa oli viideltä näyttö ja miehet kantoivat ulos muun muassa pesukoneen, tuoleja, kampauspöydän ja kaikkea mahdollista irtotavaraa. Minä intoilin suuren talon tunnelmasta ja keräsin jätesäkkiin kaikkea ihmeellistä silppua lattioilta: kukkakaupan paperikasseja, lyijykynänpätkiä, pahvinpaloja ja sen sellaista samalla kun mietin keitä talossa oli aikojen kuluessa asunut ja mitä he olivat puuhailleet. Potentiaalia riitti suuriin tanssiaisiin ja rapujuhliin lasikuistilla ja monimetrisiin joulukuusiin ja vaikka mihin. Viimeisistä asukkaista tiesin sen verran, että pariskunta oli kuollut niin, että ensin oli kuollut toinen ja puoliso viikon kuluttua tästä.




Järjestelin puu-uunin edestä lattialta polttopuut isoon koriin ja kurkistelin huoneisiin, joita oli sekä ylä- että alakerrassa niin monta, että eksyin usein yrittäessäni löytää ulos.
Yhdestä huoneesta löytyi puolityhjä sininen ilmapallo ja kun poimin sen käteeni, huomasin riemukseni, että siinä luki "Hanna". Juoksin ulos näyttämään löytöäni miehille ja aikamme päiviteltyämme palasin taas taloon täyttämään jätesäkkiäni. No kuvitelkaa hämmästykseni, kun löysin vihreän puolityhjän ilmapallon jossa luki "Jaakko"?! Se oli niin ihmeellistä, että ketään ei edes kauheasti enää naurattanut. Minä tietysti vedin heti johtopäätökset, että talo haluaa viestittää, että meidänkin pitää muuttaa maalle isoon taloon ja että todennäköisesti saamme tämän mahdollistavan lottovoiton! No, viime lauantain arvonnassa ei vielä onnistanut ja lisäksi onnistuin yhdellä hihan pyyhkäisyllä tiputtamaan ja särkemään kaksi kuohuviinilasia, mutta nyt onni varmasti kääntyy, eihän tuossa pallojutussa ole muuten mitään järkeä, vai onko muka?!

Kun keltainen jättipakettiauto oli pakattu täpötäyteen, lähdimme pienelle huviajelulle. Kävimme Tammisaaressa, en olekaan käynyt siellä koskaan ennen. Tai meille se oli huviajelu, miehen ystävälle työkeikka, kun hän vei raaseporilaiseen osto- ja myyntiliikkeeseen tavaraa myyntiin. Minä kävin viereisellä suurkirppiksellä ja ostin neljä hyvää kirjaa neljällä eurolla. Kävimme syömässä ABC-huoltoasemalla, mikä meille autottomille on aina mahtava seikkailu ja elämys!
Tammisaaressa


Sitten kävimme vielä Raaseporin linnanraunioilla ja olimme kovasti vaikuttuneita. 
Tässä on ennen ollut vettä!


Ehdimme kotiin juuri sopivasti vaalivalvojaisiin. Söimme "vaalivalvojaishodarit". Yleensä äänestämisen jälkeen juodaan aina "vaalikahvit", leivoksen kera, mutta tänään ryntäsimme retken vuoksi Saksalaiselle koululle äänestämään jo heti aamusta ja sitten meidät poimittiin kyytiin läheiseltä bussipysäkiltä ja toisekseen olimme syöneet perjantaina ja lauantaina Stockmannin "haamumunkkeja", joten emme olleet niin leivoksenkipeitä enää sunnuntaina. Mutta eikö ollutkin erikoinen se pallojuttu?!


Marie Fredriksson: Ännu doftar kärlek: https://www.youtube.com/watch?v=ujmspOnYJYE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti