torstai 21. tammikuuta 2016

Persetti


Persetti



Olen tainnut palelluttaa pääni, siis oikeasti. Kärsin puolitoista vuorokautta kovasta päänsärystä ja etovasta olosta. Yritin helpottaa oloani juomalla litra kaupalla vettä ja makaamalla piikkimatolla piikkityyny niskan alla. En tiedä mikä auttoi, mutta joku joka tapauksessa, sillä nyt pää tuntuu enää vähän "hellältä". Heräsin kuitenkin jo neljän jälkeen, keitin kahvit ja yritin liikkua asunnossa mahdollisimman hiljaa, huonolla menestyksellä tietenkin. Mies nosti päätään tyynykasan keskeltä:
- Paljonko kello on?
- Hmmmm...jotain ehkä puoli kuusi (04:45)...nuku vaan vielä.
Hain Hesarin ja yllätysKauppalehden, joka oli tullut joko kaikille mainosmielessä tai olisi kuulunut naapurille. Luin sen uteliaisuuttani ja opin, että käyttämäni pipomalli (tupsullinen, vieläpä JÄTTItupsullinen) kuuluu vain ja ainoastaan leikkikentälle. Oikeanlainen pipo, jollaista naisen tulee Kauppalehden mukaan  käyttää, on  sileää villaa ja pitkänmallinen.

Mies kahisi peitoissaan pelottavan kuuloisesti. Kohta jäisin kiinni!
- Turha vielä nousta ollenkaan...mä herätän sut sitten kyllä...
- Paljonko kello on?
- Öööö.... jotain kuusi ehkä kohta tulee...(05.15).
- No sama kai se on nousta, en mä enää saa unta kuitenkaan... (raahustaa vessaan, ottaa puhelimensa ja pelini on pelattu).
- Ei voi olla totta! Kello on vasta viisi!
- Hyssssss....naapurit nukkuu...
- Monelta sä olet oikein herännyt? Neljältä?! 
- Oli se varttia yli...
Mies on raivoissaan. Aamu on pilalla. Hänen uusi fleecekerrastonsakin on huono.
- Ärsyttää kun nää lahkeet on tämmöiset liian....röyhelöiset! Ei mahdu  edes sukkaan!
- Tarkoitatko leveät?
Lupaan hyvitykseksi saattaa hänet kävellen töihin. Pakkasta on 17 astetta.

Sorsarukat
Nyt on televisiossa meneillään joku työelämän myyttien todenperäisyyttä arvioiva televisiosarja ja yhtenä teemana oli ahkeruus. Kaarina Davisiakin haastateltiin. Hän kertoo omassa blogissaan hauskasti itse haastattelutilanteesta, jossa tila-autollinen ylikierroksilla käyvää mediaväkeä liian kireällä aikataululla tulee tekemään ohjelmaa säätäen ja häsläten ja ylipäätään typerehtien Kaarinan metsässä olematta lainkaan läsnä ja esittämällä aivan epäolennaisia kysymyksiä. Ilmeisesti kaiken sauhuamisen tarkoituksena oli luoda illuusio valtavasta draivista ja tehokkuudesta, mutta ketä ja mitä ihmettä varten?
Kysymykset, joita Kaarina olisi toivonut kysyttävän, olivat sellaisia kuin:

Olemmeko ahkeria oikeissa asioissa?
Pitääkö meidän jatkuvasti kilpailla ja kasvaa?
Mitä on menestys?
Miten meillä on varaa tällaiseen elämäntapaan?
Millainen työ on ahertamisen arvoista?
Pitääkö meidän ahkerasti tuhota maapalloa vai ahkerasti olla tuhoamatta?

No, näitä me voimme kukin pohtia tykönämme ja lukekaa oikeasti se Kaarinan blogikirjoitus, se on traagisella tavalla hauska.
Vastavirtaan. Kluuvin alikulkukäytävä.
Yleisen tympeyden ja päänsäryn lannistamana yritin soittaa pikkusiskolle. Hän ei vastannut. Hän oli puolestaan soittanut sillä välin kun olin matkalla töistä kotiin poikennut Fidaan ostamaan kirjoja, sillä siellä on muutosta johtuva -50%:n alennus kaikesta jo ennestään pilkkahintaisesta, mutta en ollut kuullut. (Sain dementiavaroituksen: ihmettelin että onpas tuo Jodi Picoult ollut poikkeuksellisen tuottoisalla päällä, kun oli kaksikin eri kirjaa tarjolla. Valitsin niistä "Sing you homen" ja ihmettelin vielä että ihmeen paksu hänen kirjakseen. Vasta kotona tajusin, että olin ajatellut koko ajan Joan Didionia. No, nyt tulee sitten annettua Jodi Picaultillekin mahdollisuus). Soitin kotiin päästyäni uudestaan.
- Halojaa?
- Mitäs?
- Ei mitään. Aivan sairaan kylmä! Mä makaan täällä sähkölämmitteisen patjan ja sähkölämmitteisen peiton välissä ja tuijotan seinää. Aivan per***stä!....Mistä tulikin mieleen, mä ostin meille saunaan uuden persetin, mutta se olikin niin hieno että mä otin sen pöytäliinaksi.
- Älä nyt?! Mulle kävi just päinvastoin. Ostin Indiskan loppuhyperalesta kaitaliinan. Mun piti ripustaa se seinälle, mutta se näytti niin typerältä että mä otin sen meille saunaan persetiksi.





Meatloaf: I'd do anything for love (but I won't): https://www.youtube.com/watch?v=79fLv3Vn6O4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti