tiistai 7. huhtikuuta 2015

Hiiriä ja siemeniä


 Mökkikausi avattu! Petivaatteet tuuletettu, uudet pussilakanat laitettu, saunaa, saunamökkiä ja varsinaista mökkiä lämmitetty. Pääsin mökille isän ja äidin kyydissä, mies tuli illan suussa bussilla ja pääsi valmiiksi lämmitettyyn saunamökkiin. Kangasalla näin auton ikkunasta monta peuraa pellolla.
- Älkää nyt ruvetko enää kääntyilemään, mutta tuolla oli kymmenkunta peuraa pellolla!
- Juoksentelivatko ne ympäriinsä?
- Ei, söivät jotain maasta.
- Oletko varma, etteivät olleet kurkia?
- Kai minä nyt kurjen peurasta erotan?!!?
- Niin... peurallahan ei ole nokkaa...

Kelit olivat mitä olivat. Välillä satoi, yhtenä aamuna sakeasti luntakin ja toisaalta yöt olivat kylmiä, rairuohon virkaa toimittava vehnänoraani oli aamuisin aivan hyhmässä. Linnut hotkivat siemeniä ja pähkinöitä ja mustarastas luritteli minkä ahmimiseltaan ehti ja jaksoi. Mökin kaapista löytyi hiiri. Se oli tehnyt itselleen ruokosokeripurkista asunnon. Sieltä sen punainen kuono pilkisti väristen, kun isä otti asumuksen kouraansa, hääti asukkaan pihalle ja tuhosi talon, joten hiiri joutui lähtemään maailmalle onneaan etsimään. Saunamökistä ei onneksi löytynyt mitään hiiriin viittaavaa.
Pääsiäisoras
Lintujen buffetti

Luin sen "Hornan" ja olin ihan kauhuissani. Mies luki jonkun ruotsalaisdekkarin, olisiko ollut Christina Ohlsson tai joku semmoinen sen kirjoittaja, ja oli yhtä kauhuissaan, sillä kirjassa oli ollut samanlainen lentäjän ohjaamosta ulossulkemistilanne kuin tosielämässäkin hiljattain nähtiin. Kävimme myös "kävelyllä". Masentavaa liejuista hiekkatietä 13 kilometriä pilvien roikkuessa olkapäillä.




Ja sitten vaihteluksi toiseen suuntaan (eri päivänä sentään). Onneksi oli vaelluskengät mukana. Liejutietä reunustivat luhistumaisillaan olevat hylätyt talot, mutta kyllä niistäkin omanlaistaan kauneutta irtosi. Ylitsemme lensi muuttomatkalla olevia joutsenia, jotka saivat meidät puhkeamaan spontaaneihin aplodeihin.

Kun aurinko yllättäen tuli esiin, siitä piti oikein ottaa kuva, niin oudolta se tuntui.

Paistaa se päivä ulkohuussiinkin!
Mutta sitten se paistoi vähän enemmänkin, mikä innosti minut tonkimaan siemenlaatikkoani ja kun sieltä löytyi sellaisia pusseja, joiden takana luki että voidaan kylvää aikaisin, heti kun maa on muokattavissa, otin käteeni risun ja tongin sillä vähän kukkapenkin multaa todetakseni hyvilläni, että muokattavissa on ja kylvin muutaman pussillisen. Tai sanotaan nyt suoraan, että kymmenkunta. Lähinnä kehäkukkia, nauriita, salaattia ja jokusen malopin. Tänään menen ostamaan lisää kehäkukan siemeniä varalle, jos ne eivät kumminkaan vielä idä. Lisäksi merkitsin vanhalla räsymatolla uuden kukkapenkin paikan. Se tulee paahteiselle aitan seinustalle, mikä tarjoaa mahdollisuudet vaikka mihin tomaattien tai chilien kasvatukseen.

Eilen palasimme kaupunkiin. Otimme pehmeän laskun, sillä meillä oli pari tuntia aikaa haahuilla Tampereella ennen Helsingin bussin lähtöä (meillä oli taas sellaiset etukäteen ostetut muutaman euron liput). Lähes kaikki paikat olivat tietysti kiinni, olihan pyhäpäivä, mutta Radiokirppikseltä ostin kolmella eurolla oliivinvihreät shortsit. Sitten kiipesimme Keskustorille, jonka laidalla on nykyään kahvila, josta saa niitä samoja kuuluisia munkkirinkilöitä kuin Pyynikin näkötornin kahvilastakin. Näkyi olevan suosittu paikka. 
Munkki päivässä pitää pyllyn pyöreänä!
....joten..!
Illalla innostuin "Kostoa" odotellessa katselemaan netistä vaellustarinoita ja muiden kokemuksia Santiago de Compostelan pyhiinvaelluksesta ja tutkimaan millainen se Portugalin reitti mahtaisi olla, ja tulin kuin vahingossa tilanneeksi molemmille uudet Jack Wolfskinin 40 litran rinkat. Ne olivat Scandinavian Outdoorin pääsiäiskampanjan erittäin edullinen "kolmannen päivän pääsiäisyllätystarjoustuote". Koskahan niitä pääsee kokeilemaan?!

PS. OOH, huomasin vasta, että Kaarina Davis on haastanut minut roskatalkoisiin! Jätesäkillinen ainakin on määrä kerätä ja sitten raportoida ja haastaa muita samaan. Oma kohteeni on Hietsun ranta ja tietysti nyt nämä uudet lähialueet, Sibeliuksenpuisto ja mitä tässä nyt vastaan tulee matkalla kohti "omaa" rantaani. Kuvaan ja raportoin sitten!

Juice Leskinen Grand Slam: Tampereen aamu: https://www.youtube.com/watch?v=tWj_sgNuabk

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti