sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Oon roinissain


Ooh, päivä olisi pitänyt käyttää kurssin suunnitteluun, mutta se onkin mennyt kirpputoritavaroiden sortteeraamiseen (mikä itse asiassa ON kurssin suunnittelua, sillä järjestellessäni tavararöykkiöitä järjestän samalla ajatuksiani, tai ainakin lohduttaudun nyt sillä ajatuksella). Minulla on pöytä varattuna kolmeksi viikoksi ja aika on mitä otollisin, sillä haluan todellakin hankkiutua eroon kaikesta turhasta. Pyhiinvaellussuunnitelma ei toteudu tässä toukokuussa, mutta unelma elää edelleen ja pidän sitä hengissä aina kun hinnoittelen tavaroita myyntiin (tällä saan kahvin, tällä saan sämpylän jne.).

Jotkut tavarat (sekä KAIKKI vaatteet!) joutavat aivan selvästi suoraan kiertoon ja niistä eroon pääseminen on suoranainen helpotus. Mutta sitten on tavaroita joiden kohdalla joutuu vähän empimään. Mitä tehdä esimerkiksi Mokosta ostetulle enkelille, joka on ensimmäinen tavara, jonka hankin uuteen kotiin silloin kun Helsinkiin muutto oli vasta oraalla ja josta uhosin, että suunnittelen KOKO SISUSTUKSEN tämän enkelin ympärille...? Nythän se on ihan törkeän räikeä mutta toisaalta... Tai entäs tuo koira, joka on aivan älytön, mutta jolla on kuitenkin tunnearvoa, sillä hankin sen Kiseleffin talosta avioeroni jälkeen seurakseni ränsistyneeseen puutaloyksiöön silloin kun olimme pikkusiskon kanssa Natalie Goldberg-kirjoituskurssilla Kasarmikadulla (josta karkailimme yhtenään Laura Ashley-liikkeeseen ja sinne Kiseleffin taloon ja illalla pikkusisko virui hotellihuoneen kylpyammeessa juuri kun Lordi valitiiin edustamaan Suomea Euroviisuissa ja me olimme ihan että no morjens, taas saadaan hävetä!).
No, ainakin bambin kohtalo on sinetöity; se lähtee teuraalle. Tämä on jukoliste sentään aikuisten ihmisten koti eikä mikään lastentarha! (Mutta hinnoittelin bambin vähän yläkanttiin varmistaakseni, että se joka sen ostaa, haluaa sen TODELLA ja toisaalta jos kukaan ei osta niin ei minua niin kauheasti haittaa vaikka se tulisikin takaisin kotiin...)
Myyn myös älyttömiä käyttämättömiä julisteitani sikäli kuin joku erehtyy niitä ostamaan, paitsi sitä, missä Einstein hymyilee nätisti ja sivussa on teksti ”Gravitation cannot be held responsible for people falling in love.” Säästän sen siltä varalta, että minulla vielä joskus on oma luokkahuone jota saan somistaa mieleni mukaan.
Tavaranvientimatkoilla saa olla tarkkana, ettei vahingossa tuo takaisin yhtä paljon tavaraa kuin on saanut kaupaksi. Periaatteeni on, etten osta MITÄÄN vaikka mikä olisi. Mutta jos yhtäkkiä edessä jököttääkin piikkimattooni prikulleen sopiva piikkityyny kolmella eurolla tai keijukaisheijastin niin kyllä siinä vahvempikin sortuu. Ihminen minäkin vain olen. Bisnekseni jatkuvat vielä parisen viikkoa. Pitäkää peukkua että kauppa käy. Mikään ei nimittäin ole masentavampaa kuin raahata kotiin samat tavarat jotka on kovalla työllä raahannut kirpputorille.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti