lauantai 9. maaliskuuta 2013

Hyvä varis ynnä muuta


Mitäkö olen hommaillut?No, tässä on ollut kaikenlaista. Koulutusta, opettamista, lelukauppaa ja pienimuotoista reissaamista. Saattohoitokoulutuksessa oli käytännön harjoittelua, jossa sain tuta miltä se oikein tuntuu antautua jonkun toisen syötettäväksi ja nosteltavaksi ja sitten kävin Tampereella (tulee mieleen ystävätär joka ennen joulua päivitteli, että on ollut niin ”kauhia kiire, että on jäänyt (aikuiset) lapsetkin vallan kattelematta!”).  ”Kattelin” isonsiskon, pikkusiskon ja vanhemmat. Äiti näytti puun latvassa kököttävän variksen, joka kuulemma aina hänen astuessaan ovesta ulos tervehtii sanomalla ”vaak!” ja silloin äiti aina kehuu sitä hyväksi varikseksi. Isä kysyi, joko olen aloittanut romaanini kirjoittamisen, sillä ”materiaalihan onkin jo olemassa” (siis mikä ja missä!?). Pikkusiskon kanssa käytiin Koskikeskuksen alakerran hienossa kahvilassa, jossa on muotijuomien lisäksi saatavissa rikastettua happea (!?).

Sitä on tarjolla eri makuja (?!) ja kymmenminuuttinen maksaa vitosen. Happiviiksien värin saa itse valita (!?). Pikkusisko innostui tietysti heti ja minä toppuuttelin että mitä järkeä, hengitä itse ja ilmaiseksi mutta kun kahvilanpitäjä lähtiessämme sanoi, että tulkaa joskus kokeilemaan tuota happijuttua, vastasin mielevästi, että tottakai ilman muuta juu! Vanhempien kirjahyllystä löytyi Finlandiapalkittu ”Jää”, jonka hotkaisin ensimmäisenä iltana ja ilahduttavasti myös kirjapiirimme seuraava valinta: Alkulukujen yksinäisyys, jonka hotkaisin toisena iltana (ja yönä). Isollasiskolla luin Me Naisista Katja Kallion haastattelun, jota kolme (!) ihmistä oli jo ehtinyt varta vasten suositella.

Lelukauppaa vastapäätä avattiin hieno uusi café ja usutimme toisiamme että pidä tauko ja mene katsomaan millainen se on ja toinen sanoi että ei kun mene sinä ja kumpikin vain venkoili, vaikka Marco Bjurströmkin oli jo käynyt tsekkaamassa paikan ja kommentoinut sitä, että ”Nam!”. Olen oivaltanut, etten ole kahvilatyyppiä, vaikka aina siitä lähtien kun näin Meg Ryanin elokuvassa ”Sinulle on postia” istuvan kirjansa kanssa kahvilassa silitetyssä paitapuserossaan ja sitten Tom Hanks tuli ja koputti ikkunaan, olen haaveillut eläväni kohtauksen todeksi omassa elämässäni. Niin ei tule käymään, sillä en osaa olla kahvilassa (ja voihan se olla, että Hanksin Tomillakin on muita hommia). Jos minulla on kahvi, juon sen saman tien, vaikka se olisi litran latte ja sitten ponnahdan ylös ja painun tieheni, muu tuntuisi huippukiusalliselta. Jos minulla on kirja, en pysty keskittymään kunnolla vaan alan kuunnella sivukorvalla mitä naapuripöydissä puhutaan ja tiirailla sivusilmällä mitä muut tilaavat.

Lelukaupassa jouduimme kiperään tilanteeseen kun asiakas soitti ja kysyi voisimmeko ottaa valikoimiimme tuuheahäntäisen pesukarhun saman sarjan siilin, ketun ja oravan seuraksi ja me katsoimme katalogia ja pesukarhu oli meistä paljon rumempi kuin siili, kettu ja orava eikä yhden pesukarhun tilaaminen tule kysymykseenkään, vaan niitä pitää otta kokonainen säkillinen ja mikä siinäkin sitten auttaa. Ei kai asiakkaalle voi sanoa, että emme tilaa, koska sinä olet takuulla ainoa ihminen koko maapallolla, joka sen ostaa ja me joudumme elämään loppujen kanssa. Sehän on sama kuin sanoisi, että me ei suostuta, koska teillä on, kuulkaa, karsea lelumaku!
Tilanne on yhä kesken. Raportoin myöhemmin miten se kehittyy. Muuten jatkakaamme maaliskuuta kukin tahollamme parhaan taitomme mukaan. Tämä on ainakin minulle ulkonäöksellisesti haastava kuukausi. Iho on kuoritun banaanin värinen ja niin kuiva, että pölisee. Bad hair day on venähtänyt bad hair monthiksi ja silmätkin näyttävät jotenkin kuivilta ja kutistuneilta. Mutta mustarastaan laulua on jo kuultu!

PMMP: Tässä elämä on: http://www.youtube.com/watch?v=paO_XFJr85s

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti