sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Kesäkuun värit


Cafe Ekberg
Jaa-a, kesäkuu melkein puolessa, enkä ole hiiskunut sanaakaan. Täällä sitä kumminkin ollaan ja näpytellään kalkkimaalilla siniseksi maalatun pöydän ääressä kalkkimaalilla keltaiseksi maalatulla tuolilla vääntelehtien. Eräänä aamuna iski inspis, ja odotin kuumeisesti, että kello tulisi yksitoista ja Museokadulla sijaitseva "Måla&More" avaisi ovensa ja pääsisin ostelemaan. Viikkoa myöhemmin iski toinen inspis vetää maalin päälle huonekalulakkaa, joten laskettelin rullaportaita Forumin K-rautaan, nousin takaisin (poikkesin vain matkalla Mangon aleen, ostin t-paidan jossa teksti "QUIET- my mind is loud") ja ryhdyin hommiin. 


Lisäksi olen leikitellyt seinätarroilla ja rakentanut "hyllyn" pöydän jatkolevystä ja kahdesta kukkaruukusta. Kotimme "aikuismainen" ilme on aika lailla mennyttä.
Work less read more
Miehelle rakas kirjailija, Antti Hyry, kuoli, ja hänen kunniakseen ja miehen lohdutukseksi järjestin Hyrylle pienen "alttarin" Singerpöytämme päälle. Mies sai valita keskelle itselleen  tärkeimmän Hyryn kirjoista. Hän valitsi romaanin "Silta liikkuu". Hän muisteli tuohtuneena typerää toimittajaa, joka oli kysynyt mm. "Aitta", "Kurssi" ja "Uuni"-nimiset romaanit kirjoitaneelta kirjailijalta, voisiko seuraava romaani kenties olla nimeltään "Ovi".
- Nuin tyhymä ei voi olla kukkaan! Eihän se sopisi yhtään! Ihan liian symbolinen!
Antti Hyry-alttari
Äidiltä on leikattu poskesta melanooma. Kahdesti, koska ensimmäisellä kerralla kaikkea ei ollutkaan saatu pois. Jos jotain hyvää pitää keksiä, niin tuon tyyppinen melanooma ei kuulemma lähetä etäpesäkkeitä. Kysyin jääkö poskeen nyt kauhea kuoppa, mutta ei kuulemma pitäisi. No, pääasia, että
se on nyt otettu pois. Kaikkea sitä pitääkin olla!

Kävimme miehen kanssa päiväristeilyllä Tallinnassa. Puinen idyllinen kahvila on muuttunut kummalliseksi Intiakeitaaksi. Nautin siellä ehkä elämäni kauneimman drinkin.

Drinkki




Pikkusisko kävi yökylässä, koska oli kustantajan kesäjuhlat. Ennen kuin hän lähti juhliin ja minä töihin, kävimme syömässä Kukontorilla meksikolaista ruokaa. Kysyin tulisiko hän kanssani Forumin Tigeriin ostamaan kynttilöitä ja hän lupasi, mutta pyörsi lupauksensa saman tien bongattuaan "Victoria's Secret"- myymälän.
- Viktoorias Siikritti! Mä en tiennyt, että täällä on! Mennään!
- No joo...ei kai..?
Tottakai hän meni. Tietenkään minä en mennyt, mutta kun tulin kynttiläostoksilta, menin katsomaan mitä hän puuhailee. Siellä hän oli uppoutuneena keskusteluun myyjättären kanssa ja nuuhkimassa eri vartalovoiteita. Kohta hän jo tulikin ulos suu korvissa pinkki vaaleanpunaisella silkkipaperilla topattu kassi ojossa. Siellä oli vartalovoide paitsi hänelle itselleen, myös tyttärelle, jonka oli määrä hoitaa Lenniä, eli "Lepaa",  kun pikkusisko oli poissa kotoa.

Rakas ystäväni Turusta kävi niin ikään viettämässä ystävyyspäivää. Hän toi minulle harmaat, pehmeää trikoota olevat löysät "ystävyyshousut", jollaisia hän itse kuulemma käyttää nykyään vallan kotosalla. Ne ovatkin ihanat, ovat jalassani nytkin. Söimme lounasta tuossa viereisessä hyväksi havaitsemassamme India Housessa ja kävimme tuhlaamassa joululahjaksi saamani Kakkugallerian lahjakortin sen kunniaksi, että hän on juuri valmistunut laillistetuksi psykoterapeutiksi. Hän kävi ostamassa tuliaisia lapsilleen BR-leluissa, joten minäkin pääsin suorittamaan tuotevakoilua. Hyvin erilaista tavaraa kuin meillä, luojan kiitos. Onko tarpeen sanoakaan, meillä on ihanaa, siellä ihan kamalaa. Ystäväni tutki pitkään eri vaihtoehtoja, mutta päätti sitten kuitenkin pelata varman päälle ja valitsi pierutyynyn ja kaksi paketillista "Sticky poo"- pilailukakkaa.
Eerikinkadulla. Huomatkaa eläkeläisladyjen Converset.
Bulevardilla
Uunissa on hautumassa ei niin kesäinen ruoka karjalanpaisti. Mies löysi lihaa pakkasesta eikä antanut periksi ennen kuin lihat oli ruskistettu ja työnnetty uuniin. Nyt hän on Lidlissä ostamassa hillosipuleita. Helsingillä on tänään synttärit, se on siis horoskoopissa Kaksoset. Lähdemme ulos onnittelemaan päivänsankaria.

Paul Oxley's Unit: Helsinki town: https://youtu.be/EYB_EXu4UT8

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti