lauantai 15. kesäkuuta 2013

Julian opissa


Mies on kavereidensa kanssa Tallinnassa jokakesäisellä retkellään.  Olenkin pannut täällä kotona aivan ranttaliksi! Totta puhuen olen nauttinut hiljaisuudesta ja harrastanut de-clutteringia, eli raivannut hissuksiin yhden jätesäkin päivävauhdilla tavaraa roskikseen tai kierrätykseen. Amazonin poika toi taas yhden Julia Cameronin kirjan, kaksi on vielä matkalla. Tämä minkä sain hyppysiini on nimeltään ”The Prosperous Heart. Creating a Life of Enough” Oi miten rakastankaan Julia Cameronin kirjoja! Ne on yleensä laadittu kahdentoista viikon ohjelman muotoon (Julia on vanha AA:lainen) ja niissä on ihania viikkotehtäviä ja Julian tyyli uppoaa minuun ihan täysillä ja teen orjamaisesti kaiken mitä hän käskee, nyt hän käski ostamaan pienen muistivihon ja kirjaamaan siihen tunnollisesti kaiken rahanmenomme  (myös sen paljonko kyseinen muistivihko maksoi) ja –tulomme, jotta talousasiamme lakkaaavat olemasta jotenkin mystisiä tai pelottavia ja tajuamme selkeästi missä mennään. Olen jo huomannut, että pelkkä talousvihkoon kirjoittamisen uhka saa jättämään monia juttuja ostamatta, mutta kyllä siellä jo kaikenlaista lukee, kuten vaikkapa:
”Elämä on ihanaa”-dvd     1,5e
Pussillinen simpukankuoria 0,5e
Paketti Pirkka-tuulihattuja         1,75e

Mutta kaiken a ja o on se, ettei kodissa ole laatikot ja sängynaluset täynnä epämääräistä ryöhnää ja siksi roinanpoisto, de-cluttering-vaihe ajoittuu ihan kurssin alkuvaiheeseen. Julia komensi myös olemaan ostelematta luottokortilla (onneksi olin ehtinyt tilata ne kolme hänen kirjaansa jo etukäteen) ja hän käyttää ihanaa kieltä, sellaisia  sanoja  kuin ”pert”, ” squander”  ja ” solicitous” .  Aina kun olen jotenkin mentorin tarpeessa, oli asia mikä hyvänsä, Julian lukeminen auttaa heti.
Olin jotenkin väsyksissä eilen illalla ja koska mieskin oli tiessään, annoin itselleni luvan mennä nukkumaan jo yhdeksältä, minkä johdosta heräsin pirteänä jo ennen kuutta, minkä johdosta saatoin ja halusin mennä juoksemaan rantaan ja ottamaan kuvia vauhdissa jo aamuvarhaisella,
 
minkä johdosta olin takaisin kotona jo seitsemän jälkeen ja saatoin soittaa isosiskolle, joka herää joka aamu jo neljältä. Juttelimme niitä näitä ja hän yritti saada minut ujuttamaan blogiini linkin Jethro Tullin ”Life is a long song”-biisiin, mistä kieltäydyin pöyristyneenä jyrkästi suoralta kädeltä, mutta pehmennykseksi lupasin sentään kuunnella sen jos hän suostuu vaihturiksi koekatsomaan yhden jakson Solsidania.  Söin ison kulhollisen hedelmäjogurttia johon olin lisännyt vielä tummia rypäleitä, persikan ja puolikkaan banaanin. Pyyhin pölyt kirjahyllyn päältä ja lähdin lelukauppaan töihin.
Siellä asiakas kehui minulle valikoimiimme kuuluvaa leijaa niin vuolain sanakääntein, että innostuin ostamaan sellaisen itsellenikin (ostos on jo merkitty talousvihkoon tämän päivän ainoaksi menoeräksi) ja vasta paljon myöhemmin tajusin, että olikohan tässä nyt jotain nurinkurista kun asiakas sai myyjän ostamaan jotain mitä tämä ei ollenkaan ollut katsonut tarvitsevansa.
Yhtä hassu juttu kuin se, että meidän vintti on alempana kuin kotimme.  Me asumme ylimmässä kerroksessa. Vintille mennään niin, että ensin mennään keittiön ovesta rappuun. Siinä on heti oikealla vintin ovi, mutta kun sen avaa, siitä johtaakin raput alaspäin. Isosisko kysyi tänään että suunnitteletko sinä yhtään etukäteen noita blogijuttujasi. Sanoin että enpä juuri, mutta kyllä minulla yleensä on joku tietty asia jonka haluan tuoda julki tai mikä ylipäätään laukaisee halun kirjoittaa. Pitkin hampain en bloggaa koskaan.  Tänään laukaiseva tekijä olikin tuo vintti, josta  olen halunnut mainita jo pitkään. On se sen verran outo juttu!

 Jason Aldean: I use what I got: http://www.youtube.com/watch?v=e-GLrrclM84

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti