keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Huono arkeologi



Katselin tässä pari päivää sitten muinaisesta Egyptistä kertovaa dokumenttia ja sitä ennen olin katsonut Agatha Christie-filmin ”Murha Mesopotamiassa” ja se ynnä dokumentti saivat minut innostumaan niin, että huudahdin nojatuolini uumenista, että olisi mahtavaa olla arkeologi!, mikä puolestaan yllätti shakkia pelanneen miehen niin, että hän nosti katseensa ruudusta menettäen näin monta arvokasta sekuntia ja kysyi vilpittömän ihmeissään, että oikeastiko? Minä siihen että ilman muuta, mikä siinä nyt niin kummallista on, johon mies sanoi, että ei kun hän vain ajatteli ettet sinä välttämättä ole sellaista perinteistä arkeologityyppiä  johon minä että miten niin muka?! Siihen hän vastasi, että hänen on vaikea nähdä minua niin pitkäjännitteisessä puuhassa ja että hän näkee minut pikemminkin sellaisena arkeologina, joka nakkaa ruukunsirut  tuskastuneena hiekkaan ja painelee varjoon juomaan kylmää mehua.
 

Sitten hän kommentoi (lohdutukseksi) koeajoa varten virittämääni tuikkuenkelikelloa, että tuo on aika hieno ja sitten katselimme sen pyörimistä hetken vaitonaisina (mies oli hävinnyt pelin ajalla). Sitten kysyin mieheltä, että mikä siinä on, että ensin se pyöri toiseen suuntaan ja nyt se pyörii toiseen suuntaan ja mies sanoi ettei hän vain tiedä. Vähän ajan päästä mies kysyi, että mikä siinä on, että se ylipäötään pyörii ja minä sanoin etten minä oikeastaan tiedä. Jotenkin se liittyy kylmään ja kuumaan ilmaan. Sitten mies sanoi, että eihän me tiedetä mitään ja että nyt kyllä hankitaan lukion fysiikankirja ja minä myönsin että pakko kai se on.
 
Olisi kiva tietää asioista enemmän. Viime kesänä innostuin kun löysin aittaa siivotessani täydellisen hiiren luurangon. Sisäinen biologini heräsi ja kuljin rikkalapio ojossa esittelemässä luurankoa kaikille. Äidistä se oli inhottava ja hän komensi heittämään sen pois , mutta miehestä se oli upea ja hän neuvoi minua myymään sen jollekulle josta minä innostuin kaupittelemaan sitä oitis hänelle, mutta  kaupat jäivät kuitenkin syntymättä. Vähän myöhemmin luuranko oli mystisesti hävinnyt aitan rappusilta johon olin sen asettanut kunnes olisin päättänyt mitä sillä teen. Kukaan ei tunnustanut, mutta kyllä se on äiti ollut. Tai isä, joka on äidin usuttamana viskannut sen jonnekin pensaaseen. Meni hyvä tutkimusmateriaali hukkaan!
 
 
Mutta löytyyhän sitä tutkittavaa muutakin. Ihmismieli kiehtoo aina.  Ja avaruus! Mutta koitetaan nyt selvittää se tuikkuenkelikellon mysteeri ensin alta pois.

6 kommenttia:

  1. Mahtavaa, kyllä sinussa on selvästi arkeologin ainesta, kun on into tutkia ja ihmetellä. Tai salapoliisiksikin voit ryhtyä, sillä eikös juuri tuossa elokuvassa todettu että molemmat ammatit ovat samanlaisia menneisyyden kaivelemisia.

    Hieno hiiren raato. Minä löysin viime kesänä kissan kallon, otin siitä innoissani videota, mutta en missään vaiheessa muistanut laittaa sitä esille. Matkalla löytyi tuhkakupista pienen pieni liskon raato, sekin oli suloinen ja siitä on valokuva.

    Täytyy kyllä sanoa, että tuo hiiri vie voiton molemmista, on niin upean näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näytin kuvaa siipalle ja se mietti että olisiko tuo kuitenkin oravan raato, kun takajalat on pitkät ja häntäkin. Jokatapauksessa mainio kuva =)

      Poista
  2. Oi, jos se OLIKIN orava?! Mökin lintulaudalla pyöri oravia useampiakin ja sitten ihmeteltiin miksei enää pyöri... Siinähän se selitys olisi ollut: rikkalapiossa kuin tarjottimella!Hmmmmm, salapoliisin homma se vasta olisikin jotakin, kiitos vinkistä :D!

    VastaaPoista
  3. Enkelikello pyörii siihen suuntaan, johon ilmavirta ensin osuu. (Siis niihin siipiin). Jos kynttilöitä ei ole, niin tavallisessa asunnossa ilma voi virrata ylös-tai alaspäin (tai olla paikallaan). Ja enkeli pyöriä silloin tällöin eri suuntiin. Hege

    VastaaPoista
  4. PS
    Ei se kyllä rotta ole. Kannatan oravaa. Esim

    http://www.google.fi/imgres?imgurl=http://liisamimosa.files.wordpress.com/2009/05/luuranko_orava.jpg%3Fw%3D538&imgrefurl=http://liisamimosa.wordpress.com/2009/06/01/kas-kuusen-latvassa-oksien-alla/&h=250&w=300&sz=19&tbnid=62L_aIFB5YlxwM:&tbnh=84&tbnw=101&zoom=1&usg=__Vm9UcRGI9aJcb7fXHd81JMsCLKI=&docid=za1FJuOmsEXaaM&sa=X&ei=MdEMUeLpC9D44QSfsoCYCw&ved=0CDwQ9QEwAw&dur=618

    Siis kaikki samelle riville

    VastaaPoista
  5. Hyvä, ei tarvitse vaivata päätään pitempään enkelikellon suhteen, sehän on siis vain kuin mikäkin tuuliviiri. Oravarukka...

    VastaaPoista